Довършителни дейности

Фирма „АЛ МАКС” предлага на своите клиенти довършителни работи след монтирането на дограмата, обръщане на прозорци и врати или така нареченото измазване, зидария с тухла или итонг, шпакловане на стената и др. Довършителните дейности, които предлагаме са за Ваше улеснение и за една цялостна визия на новият прозорец.

След монтирането на новата дограма е много важно прозорецът да бъде измазан, защото по този начин Вие си гарантирате хидро и топлоизолация на помещението със сменени прозорци. Полиуретановата пяна, която се поставя при монтажа на дограмата, има освен крепежна и изолираща функция, но тя е неустойчива на атмосферните влияния – водопромукаема е, UV лъчите я състаряват и тя става на прах. Възможно е и прозорецът да започне да се клати, с което се нарушава неговата стабилност, и се губи цялостния ефект от подмяната на дограмата. Измазването на прозорците е възможно минимум след 24 часа след монтажа на дограмата до един месец след това. За този период от време полиуретановата пияната около монтираната дограма е вече изсъхнала. Измазването на дограмата е изключително важно, за да избегнете нежелани последствия, като падане и напукване на мазилката, поява на мухъл и др.

Подходящите материали за измазването на дограмата са: от вътре според нужите с гипс или гипсокартон, поставяне на лайсни и гипсово лепило, от вън с теракол.

С довършителните услуги, които предлагаме ние Ви гарантираме качество и безпроблемност.