Title
Към съдържанието

Свържете се с нас:

СТЪКЛЕНИ ВИТРИНИ

Обща информация за стъклените витрини

Стъклени витрини – плъзгане

Стъклени стени които се плъзгат една зад друга позволяващи максимално отваряне и икономия на пространство.
Стъклени плъзгащи пана които се подреждат стъпаловидно едно след друго, като всяко се плъзга на собствена релса. Позволяват разделяне или обединяване според случая на наистина големи помещения (до над 10 метра). Лайсната която се монтира на пода е с широчина 10 см. и е с минимална височина за да няма опасност от спъване. Монтажа на подовата лайсна може да се извърши само с лепене без пробиване на настилките което има много предимства. Стъклата могат да са матови или матирани на ленти или с рисунки. Изборът при цветовете на профилите също е много голям. Поради факта, че са с единично стъкло тези стъклени прегради са за интериорна употреба или за остъкляване на тераси където гледката е по-важна от термоизолацията.

Стъклени витрини – хармоника

Стъклени витрини на горна релса, които могат изцяло да се нагъват в едната или двете посоки и да освободят целият отвор без праг на пода.
Идеално решение за заведения, магазини в молове, ресторанти на плажа, и изобщо навсякъде, където е важно обекта и околната среда да се слеят в едно общо пространство. Тази система от стъклени висящи врати може да се изпълнява под ъгъл, в дъга или с различни чупки. Отделните стъклени пана могат да са на централна ос, или с "гара" възможно е при отваряне да се изнасят по релсов път на тавана някъде навътре в помещението и така да се пести ценната площ на витрината. Голямото им предимство е липсата на всякакъв праг, или релса на пода. Височината може да е до 4 метра.

Видове единично стъкло

Прозрачно (флоат) стъкло

 Прозрачното стъклото е най-разпространеното в съвременното производство, което има изключителна гладкост и е без никакви оптични дефекти.

Нискоемисийно стъкло – „К” стъкло

 „К” стъклото е висококачествено стъкло, от едната страна на което е нанесено специално покритие. За да бъде ефективно стъклото трябва да има структурата на стъклопакет като защитния слой е поставен навътре към образуваната от двете стъкла въздушна междина. Нискоемисийните стъкла имат способността да пропускат голямо количество соларна енергия, която затопля помещението, но не позволява топлината да излиза навън, като по този начин се намалява загубата на топлина с над 60 %. Поставянето на К-стъкло намалява до минимум риска от получаване на конденз, защото коефициентът на топлоизолация се доближава до този на ПВЦ профила.
За добрия краен ефект на прозореца, който желаете, Ви препоръчваме стъклопакет в комбинация с нискоемисийно стъкло и нормално флоатно.

Стъкло „четири сезона” или „Еnergy”

 Енергоспестяващо стъкло от ново поколение с меко покритие и два супер тънки сребърни пласта. Има добър  соларен контрол, като отразява голяма част от слънчевите лъчи и предпазва помещенията от топлината през лятото, а зимата осигурява топлина, като отразява до 70% от топлоенергията на инфрачервените лъчи. Осигурява максимално пропускане на светлина. С този нов модел стъкло, Вие наистина ще си осигурите домашен уют и комфорт през всичките четири сезона.

Закалено стъкло

 Закаляването на стъклото се постига чрез  топлинна обработка на флоатното стъкло. Закаленото стъкло е шест пъти  по здраво от обикновеното стъкло. То се използва предимно в елементи без  рамка (стъклени витрини, врати), поради по-голямата сигурност, която има от обикновеното стъкло. При счупване на стъклото се образуват малки заоблени парчета, които е по-слабо вероятно да предизвикат наранявания.

Темперирано стъкло

 Вид закалено стъкло, по-здраво от закаленото стъкло, използва се при големи витрини.

Цветно стъкло

 Цветното стъкло намалява пропускането на светлина с 15% и може да бъде в следните цветове.

Триплекс

 Произвежда се чрез свързването на два  или повече слоя обикновено прозрачно стъкло, между които се поставя  специален слой покритие, най-често поливинил бутарил. Основното  предимство на триплекса е, че междинният слой задържа двата пласта  стъкло, по този начин се предотвратява начупването на стъклото на големи  остри парчета и влизането с взлом. Ламинираното стъкло има добри звукоизолиращи свойства и спира 99% от ултравиолетовите лъчи. Използва се за остъкляване на фасади, балкони и прозорци.

Армирано стъкло

 При производството в стъклото се поставя стоманена телена мрежа. Армираното стъкло се препоръчва като пожаро и удароустойчиво стъкло.

Орнаментно (фигурално) стъкло

 Орнаментното стъкло, чрез специална обработка се получават релефни орнаменти от едната или другата страна на стъклото. Орнаментното стъкло може да се закали или ламинира. Най-често се използва при вътрешни врати, прегради, офиси и други.

Матирано (гравирано) стъкло

 Производството на този вид стъкло се осъществя чрез впръскване на пясъчно подобни частици с много висока скорост по повърхността на стъклото. Ефектът при матираното стъкло е, че то придобива млечно бял цвят. Използва се за врати, душ кабини, вътрешни прегради и др.
Вижте още:
Понеделник - Петък: 8:30 - 17:30 ч.
Събота и Неделя - Почивни дни
© 2023 Almax. Уеб сайт, SEO и фотография от
Назад към съдържанието