Title
Към съдържанието
Начало / Продукти / Стъклопакети / Единично стъкло

Свържете се с нас:

ЕДИНИЧНО СТЪКЛО

Обща информация за единичното стъкло

Единичното стъкло е със стандартни размери от 4мм, 5мм, 6мм, 8,мм, 10мм и други.
Основните критерии при изборът на стъкло са:
  • коефициент на топлоизолация U (W/m2K), показва количеството топлина, което преминава за единица време през 1 кв. м остъклена повърхност (Ug=W/m2/K). Колкото по-малка е тази стойност, толкова по-малки са загубите на топлина;
  • шумоизолация R(dB) на стъклопакета се измерва чрез индексът Rw. Колкото по-висока е стойността на този индекс, толкова по-добра е шумоизолацията;
  • слънцезащита или соларен фактор g (%) определя сумата от директно преминалата енергия и онази част от абсорбираната от стъклото енергия, която се излъчва от остъкляването към вътрешното пространство. Колкото по-голямо е директното отразяване на слънчева енергия от стъклото, толкова по-нисък е соларният фактор и по-малки разходите за климатизация през летните месеци;
  • светлопропускливост (%) е преминаването на видимата светлина

Видове единично стъкло

Прозрачно (флоат) стъкло

 Прозрачното стъклото е най-разпространеното в съвременното производство, което има изключителна гладкост и е без никакви оптични дефекти.

Нискоемисийно стъкло – „К” стъкло

 „К” стъклото е висококачествено стъкло, от едната страна на което е нанесено специално покритие. За да бъде ефективно стъклото трябва да има структурата на стъклопакет като защитния слой е поставен навътре към образуваната от двете стъкла въздушна междина. Нискоемисийните стъкла имат способността да пропускат голямо количество соларна енергия, която затопля помещението, но не позволява топлината да излиза навън, като по този начин се намалява загубата на топлина с над 60 %. Поставянето на К-стъкло намалява до минимум риска от получаване на конденз, защото коефициентът на топлоизолация се доближава до този на ПВЦ профила.
За добрия краен ефект на прозореца, който желаете, Ви препоръчваме стъклопакет в комбинация с нискоемисийно стъкло и нормално флоатно.

Стъкло „четири сезона” или „Еnergy”

 Енергоспестяващо стъкло от ново  поколение с меко покритие и два супер тънки сребърни пласта. Има добър  соларен контрол, като отразява голяма част от слънчевите лъчи и предпазва помещенията от топлината през лятото, а зимата осигурява топлина, като отразява до 70% от топлоенергията на инфрачервените лъчи. Осигурява максимално пропускане на светлина. С този нов модел стъкло,  Вие наистина ще си осигурите домашен уют и комфорт през всичките четири сезона.

Закалено стъкло

 Закаляването на стъклото се постига чрез  топлинна обработка на флоатното стъкло. Закаленото стъкло е шест пъти  по здраво от обикновеното стъкло. То се използва предимно в елементи без  рамка (стъклени витрини, врати), поради по-голямата сигурност, която има от обикновеното стъкло. При счупване на стъклото се образуват малки заоблени парчета, които е по-слабо вероятно да предизвикат наранявания.

Темперирано стъкло

 Вид закалено стъкло, по-здраво от закаленото стъкло, използва се при големи витрини.

Цветно стъкло

 Цветното стъкло намалява пропускането на светлина с 15% и може да бъде в следните цветове.

Триплекс

 Произвежда се чрез свързването на два или повече слоя обикновено прозрачно стъкло, между които се поставя специален слой покритие, най-често поливинил бутарил. Основното предимство на триплекса е, че междинният слой задържа двата пласта  стъкло, по този начин се предотвратява начупването на стъклото на големи остри парчета и влизането с взлом. Ламинираното стъкло има добри звукоизолиращи свойства и спира 99% от ултравиолетовите лъчи. Използва се за остъкляване на фасади, балкони и прозорци.

Армирано стъкло

 При производството в стъклото се поставя стоманена телена мрежа. Армираното стъкло се препоръчва като пожаро и удароустойчиво стъкло.

Орнаментно (фигурално) стъкло

 Орнаментното стъкло, чрез специална обработка се получават релефни орнаменти от едната или другата страна на стъклото. Орнаментното стъкло може да се закали или ламинира. Най-често  се използва при вътрешни врати, прегради, офиси и други.

Матирано (гравирано) стъкло

 Производството на този вид стъкло се осъществя чрез впръскване на пясъчно подобни частици с много висока скорост по повърхността на стъклото. Ефектът при матираното стъкло е, че то придобива млечно бял цвят. Използва се за врати, душ кабини, вътрешни прегради и др.
Вижте още:
Понеделник - Петък: 8:30 - 17:30 ч.
Събота и Неделя - Почивни дни
© 2023 Almax. Уеб сайт, SEO и фотография от
Назад към съдържанието